Приклад ТЗ копірайтеру при контентному просуванні проекту

як написати технічне завдання для копірайтера


Як за допомогою контенту і оптимізації мета-тегів збільшити приріст трафіку з пошукових систем? Для початку необхідно провести аналіз посадкової сторінки, пошукової видачі і конкурентів в пошуку по потрібним запитам. Далі, ставити технічне завдання для копірайтера.

Приклад технічного завдання для однієї сторінки сайту:


Title: Кого вважають винахідником www і коли це сталося дізнайся прямо зараз
Description: Всесвітня павутина - World Wide Web (WWW) - система документів, розташованих на різних комп'ютерах, що мають доступ до Інтернету.
H1: Кого вважають винахідником www і коли це сталося.

Точне входження:
- Винахідник Інтернету
- Хто винайшов www і коли це сталося
- Створення всесвітньої павутини

Неточне входження:
- Хто був першим винахідником Інтернету
- Всесвітнє сховище інформації
- Народження всесвітньої павутини

Слова які повинні згадуватися в тексті:
кілька фахівців, основи Інтернету, штучного інтелекту, головний упор, Тім Бернерс-Лі, браузер internet explorer, world wide web, Тім Бернерс-лі, 1980 рік, 1991 році, 1989 році, програмне забезпечення, перший браузер, програму «енквайр», співробітник європейської організації ядерного, розробив концепцію, історія створення, став першим, електронну програму обміну документами.

Разом


Написали статтю на 3425 символів, сторінка вийшла з низько, середньо, високо-частотними запитами.

Статистика за 2 місяці:
Сторінка була створена раніше, але не була оптимізована під ключові фрази. Після оптимізації чекали апдейта Яндекс та + Google.

Графік зростання відвідуваності сторінки після апдейта

графік зростання відвідуваності

Фрази, за якими знаходили сторінки

фрази за якими знаходили сторінку

Написана стаття відповідає на 91% на всі можливі запити користувачів поданої теми.

Ще один приклад технічного завдання для однієї сторінки сайту:


Title: Нова браузерна гра Agar io - пора терміново грати!
Description: Ви вже чули про нову гру, в яку вже грає більше 1 мільйона чоловік в форматі мультиплеєр? Вона стала популярна всього за одну добу після виходу! 
Н1: Браузерна гра Agar.io

Точне входження:
- Agar.io грати
- Безкоштовна браузерна гра
- Онлайн гра Agar.io
- Браузерні онлайн ігри

Неточне входження:
- Кращі браузерні ігри
- Новинки браузерних ігор
- Браузерні ігри 2016 року новинки безкоштовно
- Браузерні онлайн ігри українською

Слова, які повинні згадуватися в тексті:
набирати масу, ваша маса, грати разом, разом з друзями, кілька днів, браузерні симулятори, скіни agar.io, життя бактерій, нова браузерна гра, своєю масою, мобільної версії, ігри аварії, стала популярною, перший погляд, назви країн, загнав у куток , розмір менше, популярність, встановити скін, вибрати сервер, головне правило, правила управління, поїдати їжу, творець гри, грати agar io удвох з друзями, бактерій, нові скіни, розділити бактерію, великий суперник, натисніть клавішу f12, секрети гри, частину своєї маси, маленькі кульку, секрети, тактика

Разом


Написали статтю на 3600 символів, сторінка вийшла з низько, середньо, високо-частотним запитам.

Статистика за 6 місяців:
Створили сторінку, написали і оптимізували статтю, прописали мета-теги. Після першого апдейта пошукових систем проіндекс провал ас ь стаття і деякі фрази потрапили в видачу. Далі, чекали другого апдейта Яндекса і Гугла.

Зміна пошукового трафіку сторінки другого апдейта:

графік пошукового трафіку

Фрази, за якими знаходили сторінку

фрази за якими знаходили сторінку

Написана стаття відповідає на 93% на всі можливі запити користувачів по даній темі.


Висновки з даного кейсу


1. Для того щоб врахувати всі фрази, які підходять під сторінку сайту, потрібно провести велику аналітичну роботу з сайтом, ринком і топами конкурентів (докладний розгляд цього питання виходить за рамки даного кейсу).

2. Основне завдання: при мінімальних витратах на просування сайту, домогтися, щоб кожна сторінка максимально відповідала на питання користувача і приносила більше пошукового трафіку.

3. В даному виді статейного просування потрібно щомісяця переглядати, статті на наявність нових ключових фраз і актуальність старих, для досягнення максимального ефекту.

Особисто я не бачу сенсу плодити 100500 тисяч сторінок зі схожим контентом, якщо можна зробити мінімальну кількість сторінок з максимальною кількістю ключових входжень за правилами написання статей. З огляду на переспа, нудоту, водність та інші дані. Також, брати і оптимізувати старий контент для розширення семантичного ядра і збільшення пошукового трафіку.

При виникненні питань - пишіть їх в коментарі.



1 коментар:

  1. Здравствуйте!

    Скажите пожалуйста как я могу более эффективно давать задания копирайтерам для своего сайта если у меня вот такая стратегия SEO продвижения: http://www.idg.net.ua/seo/ Меня интересует именно ключевые слова и длинна текст, где искать первое и как определять второе. Буду ждать от Вас совета дельного. Если требуется что-то заплатить за консультация, то я готов это сделать.

    ВідповістиВидалити