ICQ: перший масовий месенджер

розсилка в icq


«О-оу» ... У тих, хто ностальгує за старими добрими часами в Інтернеті культовий звук ICQ все ще звучить в пам'яті. Але сьогодні найперший месенджер вже бореться за виживання.

Коли в середині 90-х інтернет-з'єднання оплачувалися щохвилинно, а електронна пошта і SMS були найсучаснішими засобами зв'язку, месенджер ICQ влаштував справжню революцію: швидкий і простий обмін повідомленнями на комп'ютері. За часів розквіту ICQ цією програмою користувалися понад 100 мільйонів чоловік.

Піонери Інтернету були в захваті від месенджера з яскравою квіткою в логотипі, вони пам'ятають свій номер ICQ (UIN) ще й сьогодні. У той час до UIN ставилися як до номера свого телефону, а шестизначні номери ICQ стали справжнім раритетом, їх продають за великі гроші на аукціоні eBay. UIN був важливий насамперед тому, що тільки з його допомогою можна було знайти друзів. Звичної зараз можливості. перегорнути «списки контактів» тоді ще не було. Саме цей принцип роботи месенджера робив атмосферу в «асьці» такою невимушеною. Через всього лише два роки після появи ICQ (від англійського: «I seek you» - «Я тебе шукаю») месенджер був куплений американським медіа-концерном AOL за $ 407 млн.

470 мільйонів користувачів - офіційне число користувачів, яке включає і тих, які ICO вже не користується.

Ізраїльські творці месенджера вважалися на батьківщині героями. Їх успіх став символом безмежних можливостей креативних стартапів. «У нас не було ні бізнес-плану, ні фінансових коштів. Ми були просто групою людей, які хотіли зробити щось нове, - і ось з цієї ідеї народилася ICQ», - згадує співзасновник Яір Голдфінгер. Але успіх був недовгим: творці і наступні господарі упустили нову технічну революцію - прихід у світ мобільного Інтернету. Відсутність оптимізації для мобільних пристроїв і конкуренція з боку соціальних мереж з функцією чату привели до відтоку користувачів. У 2010 році AOL продав дихаючу на ладан ICQ російській групі Digital Sky Technologies всього за $ 187,5 млн.

Mail.ru, новий власник, нарешті забезпечив месенджер необхідними додатками для мобільних систем. Але час ICQ вже пройшло. По всьому світу його використовують лише 11 мільйонів людей, з них в Росії - 6,7 мільйона. У порівнянні з 500 мільйонами користувачів WhatsApp це мізерно мало.

Щоб замовити розсилку повідомлень в icq по готовій клієнтській база, яку ми надаємо, зверніться за контактами, які ми надаємо вище або перейдіть сюди.


Немає коментарів:

Дописати коментар